Share
Een terugblik op de Week van de Werkstress 2024
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

Klik hier om deze mail in je browser te bekijken

Nieuwsflits 13 - Week van de Werkstress 2024 

Beste lezer, 


In deze nieuwsflits blikken we terug op de Week van de Werkstress die plaatsvond van 11 tot en met 15 november. Veel organisaties hebben in deze week op verschillende manieren aandacht besteed aan werkstress, waardoor 'Werkstress' en 'Sociale veiligheid' in de schijnwerpers stond voor heel werkend Nederland. De week ging van start met een persbericht over de gestegen verzuimkosten en de bijbehorende factsheet van TNO


Met een toffe aftermovie en een fotoalbum blikken we terug op het succesvolle Week van de Werkstress event. Via een visuele samenvatting wordt alles rondom het thema 'Sociale veiligheid' nog eens duidelijk weergegeven. Daarnaast duiken we dieper in op de break-out sessies die zijn gegeven over werkdruk, persoonlijk leiderschap en een inclusieve werkomgeving. Tot slot deelt de Community Mentale Gezondheid een artikel over de voordelen van wandelcoaching


Veel leesplezier! 

Deel deze nieuwsflits met collega's

Verzuimkosten voor werkgevers wegens werkstress met 33% gestegen

Uit de TNO Factsheet van 2024 blijkt dat de verzuimkosten voor werkgevers wegens mentale belasting met 33% is gestegen. Hoge werkdruk en het gebrek aan sociale veiligheid zijn de twee belangrijkste factoren. 


Karin Hoogteijling (directeur OVAL): "Het is belangrijk dat er binnen een organisatie respectvol met elkaar omgegaan wordt en dat werknemers open en eerlijk met elkaar kunnen praten zonder bang te zijn voor negatieve gevolgen of kritiek. Wanneer medewerkers zich veilig en gerespecteerd voelen, zijn de motivatie en betrokkenheid hoger en zorgt dat voor meer werkplezier." 


Ben je benieuwd naar de complete factsheet? Die vind je in het artikel hieronder. 

Lees meer

Terugblik Event Week van de Werkstress 2024

Op woensdag 13 november vond hét event van de Week van de Werkstress plaats. Wat was het een dag vol inspiratie, inzichten en verbinding! 


Tijdens deze dag stond het belangrijke thema ‘Sociale veiligheid’ centraal. Onder leiding van dagvoorzitter Gyzlene Kramer-Zeroual werd het publiek meegenomen in een programma vol inzichten, interactie en inspiratie. 


De aftermovie vind je hiernaast, en het fotoalbum via deze link. Kon je er helaas niet bij zijn? In het artikel hieronder blikken we terug op het evenement met een korte samenvatting.

Terugblik op het event
Terugblik Event Week van de Werkstress 2024


Fotografie door Iris Verhoeven

Videografie door Max Droog

Visual Week van de Werkstress

Break-out sessie | Werkdruk

Tijdens het event van de Week van de Werkstress namen Annemie Webers, Wilma Wouters en Hylco Nijp deelnemers mee in het onderwerp werkdruk. Wat is werkdruk precies? Hoe voorkom je het? En als het te laat is, hoe pak je het dan aan? 


Ze namen deelnemers mee in het onderwerp en presenteerden het nieuwe model dat niet alleen een blik op werkdruk biedt, maar ook antwoorden geeft op vragen. Eén ding is zeker: ze willen definitief afrekenen met werkdruk.


Meer over het nieuwe model, de nieuwe kijk op werkdruk en de vijf gouden regels vind je in het artikel hieronder. 

Lees meer

Break-out sessie | Persoonlijk leiderschap

Persoonlijk leiderschap is een voorwaarde voor een veilige werkcultuur en relevant voor iedereen. Het begint met bewustwording van je eigen rol, als collega, of als manager. Hoe zorg je ervoor dat je het beste uit jezelf haalt en uit de mensen om je heen? 


In een interactieve sessie van Annemarie de Jong en Gonnie Veldink van Instatera, tijdens het Week van de Weekstress event, gingen deelnemers op zoek naar hun eigen balans én die van de ander.  


Meer over sociale en psychologische veiligheid, de balans en het maken van de juiste afspraken vind je in het artikel hieronder. 


Lees meer

Break-out sessie | Inclusieve werkomgeving

Wist je dat 43% van de werknemers uit etnische minderheidsgroepen minder carrièreperspectief ervaart? Slechts 7% van de Europese bedrijven zet zich daadwerkelijk in voor een inclusieve werkomgeving.  


De sessie Inclusieve Werkomgeving tijdens het event van de Week van de Werkstress werd verzorgd door Angelique Koeter, Esther Weijers en Liselotte van den Berg. Zij gaven de deelnemers inzichten over hoe vooroordelen ontstaan en gingen in gesprek over hoe actief de organisaties al bezig zijn om een inclusieve werkomgeving te worden.


Meer over een inclusieve werkomgeving, onbewuste patronen en vooroordelen vind je in het artikel hieronder. 

Lees meer

Community Mentale Gezondheid | De voordelen van wandelcoaching

Volgens de Community Mentale Gezondheid zitten er enorm veel voordelen aan 'wandelcoaching'. Je bent niet alleen fysiek in beweging, maar mentaal komen er ook bepaalde processen in beweging. De omgeving geeft namelijk ruimte voor ontspanning, reflectie en stimuleert open en eerlijkheid. 


In het artikel hieronder lees je meer over de voordelen van wandelcoaching. Want wat levert het precies op? Een voorbeeld uit de praktijk laat zien hoe krachtig deze manier van coaching kan zijn en hoe je het in kunt zetten. 

Lees meer

Email Marketing door ActiveCampaign